Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014

Η τέλεια κατάσταση του ΧριστιανούΠαρόλο πού τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό μας μπερδεύουν, ή έμφυτη αγάπη πού έχει ό άνθρωπος μέσα του είναι απεριόριστη. Όπως λέει και ό Απόστολος Παύλος, θα μείνουν τελικά για πάντα αυτά τα τρία: Ή πίστη, ή ελπίδα και ή αγάπη. Και από αυτά το πιο σπουδαίο είναι ή αγάπη.

Ό Θεός είναι τέλειος και δεν έχει ελαττώματα. Γι' αυτό τον λόγο, όταν μέσα μας φανερωθεί ή θεϊκή αγάπη τότε είμαστε ευλογημένοι και νιώθουμε αγάπη για όλο το σύμπαν. Αυτό σημαίνει πώς τότε ό Κύριος είναι μέσα μας και πώς ό Θεός είναι παρών παντού, Παντοκράτορας. Τότε εμείς δεν ξεχωρίζουμε τούς ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι είναι συγγενείς μας, όλοι είναι καλοί για μας κι εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας χειρότερο από όλους, είμαστε δούλοι του κάθε πλάσματος.

Βλέπετε λοιπόν, όταν ό άνθρωπος νιώθει αγάπη, ησυχάζει, βρίσκει μέσα του την πραότητα πού είναι ή τέλεια κατάσταση ενός χριστιανού. Ή τέλεια κατάσταση ενός χριστιανού δεν είναι ούτε να ανασταίνεις νεκρούς, ούτε να κάνεις θαύματα. Ή τελειότητα της χριστιανικής ζωής έγκειται στην τέλεια ησυχία, στην τέλεια γαλήνη. Όταν μας φωτίζει το φως του Αγίου Πνεύματος τότε εμείς όλους τους αγαπάμε, όλους θέλουμε να τούς υπηρετήσουμε, όλοι ευχόμαστε να είναι καλά. Αυτό σημαίνει ότι ή αγάπη είναι ή θυσία. Αγάπη σημαίνει να θυσιαστούμε για τον πλησίον μας.
 
      
 
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου