Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΑΞΙΖΕΙΣ...


“Να αγαπάς τους συνανθρώπους σου όπως τον εαυτό σου” είπε ο Κύριος.
Κάποιοι όμως χτυπούν αλύπητα τον εαυτό τους τόσο που στο τέλος τον μισούν. Ξεχνούν τα τόσα χαρίσματα που τους έχει δώσει ο Θεός κι είναι πολύτιμα. Θάβουν το δηνάριο στο χώμα. Άλλο η ταπείνωση κι άλλο η εκτίμηση των χαρισμάτων μας πάντα με την προϋπόθεση της αναγωγής τους στον Κύριο. “Χωρίς Eμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα” μας λέει κι αντίθετα “με Eμένα μπορείτε να κάνετε ό,τι καλό θέλετε, τα πάντα”.
Δεν υπάρχει άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο που να μην είναι αξιαγάπητος. Είμαστε πλάσματα του Θεού της Aγάπης και της ελευθερίας, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα;;

“Να Aγαπάς τους συνανθρώπους σου όπως τον εαυτό σου”! Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου πώς θα αγαπήσεις τους άλλους κι αν δεν αγαπήσεις τους άλλους πώς θα αγαπήσεις τον Θεό;
Μακριά από εμάς η εγωιστική έπαρση. Αλλά μακριά από εμάς κι η απαξίωση του εαυτού μας που είναι κι αυτός πλάσμα του Θεού.
Αξίζεις πίστεψέ με, αξίζεις να σε αγαπήσουν! Όταν μισείς τον εαυτό σου να ξέρεις ( μην ξεγελιέσαι ) ΔΕΝ μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους!
Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας είσαι εσύ! Το θαύμα της Δημιουργίας και η Σοφία του Θεού εμπεριέχει κι εσένα μέσα! Ή αλλιώς, είσαι απαραίτητος κι εδώ και στον παράδεισο! Έχεις αποστολή, είσαι χρήσιμος και τελικά ο Θεός δεν μπορεί να κάνει χωρίς εσένα!!
Κι ύστερα, αν ήξερες πόσοι άνθρωποι γύρω σου σε αγαπούν απεριόριστα χωρίς να στο λένε ή άλλοι στο λένε με τον τρόπο τους...
Αξίζεις, πίστεψέ με! Και μάθε, ότι χωρίς εσένα, χωρίς εμένα, χωρίς τον καθένα από εμάς, η γη δεν θα γύριζε... κι ο παράδεισος δεν θα ήταν παράδεισος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου