Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

Με τον τυρρανο σου..

Προστάτεψε τον εαυτό σου από την ψυχολογική εξάρτηση που σε συνδέει με τον τύρρανό σου..

οι θεραπευτές δεν εμπλέκονται συναισθηματικά με όσους ασχολούνται.. δεν παίρνουν προσωπικά το κάθε περιστατικό..υπάρχει μια τεράστια παγίδα όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον..
προκύπτει από την επιθυμία μας να βγούμε νικητές, να μην τα παρατήσουμε, γιατί τότε είμαστε ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ από αυτόν που βοηθάμε..
λυπόμαστε τον εαυτό μας περισσότερο παρά τον άλλο..η προσπάθεια παίρνει το χαρακτήρα του προσωπικού μας στοιχήματος..ταυτόχρονα υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε πέσει θύματα και αυτού που προσπαθούμε να σώσουμε..
χρησιμοποιεί τον οίκτο μας για να μας ελέγχει..μας δημιουργεί ενοχές..μας καταλογίζει ευθύνες..εμείς υποτίθεται ότι είμαστε μια χαρά ενώ εκείνος είναι αδικημένος από τη φύση, τη ζωή, τους ανθρώπους..
στην πραγματικότητα μπορεί αυτό να ισχύει ή η κακομοιριά του να προέρχεται από δικές του αδυναμίες..υπάρχουν άνθρωποι που μοιάζουν με τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ..
ρουφάνε οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους..τίποτε δεν ξεφεύγει..όσο χρόνο κι όση ενέργεια κι αν επενδύσεις σ΄αυτούς πάει χαμένο επειδή ΘΕΛΟΥΝ να είναι όπως είναι..
το ΚΑΛΟ θέλει μεγάλη δύναμη για να το υπερασπιστείς, ενώ αυτοί βαριούνται να ξοδέψουν τον εαυτό τους σε μια καλή προσπάθεια..είναι εύκολο να κατηγορείς τους άλλους για όλα, αλλά δύσκολο να πάρεις σκληρές κι επώδυνες αποφάσεις για να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους..
ο οίκτος δε λύνει κανένα πρόβλημα..διαιωνίζει τη μιζέρια..την πιο συγκλονιστική εμπειρία την έζησα στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2004..αιστάνθηκα μυρμήγκι μπροστά σε ανθρώπους των οποίων η δύναμη της θέλησης τους αναδείκνυε σε
ΓΙΓΑΝΤΕΣ..
η ΑΓΑΠΗ είναι άλλο πράγμα.. .στηρίζει αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν για τον εαυτό τους..είναι δύναμη κι όχι αδυναμία..καλύπτει και δεν κουκουλώνει..προστατεύει τη ζωή και δεν την κακοποιεί, γιατί η ζωή του καθενός είναι ιερή και μοναδική..
ακόμη και η δική μας..αν πρόκειται να τη θυσιάσουμε,
ας είναι για να υπερασπιστούμε και πάλι τη ΖΩΗ κι όχι τον εγωισμό κάποιου ή το δικό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου